Berryberryima

Fille!


Welcome to this blog, strangers. Assalammualaikum, IMA for short. I 18teen years old on 10OCT2013.I'm Johorean.Universiti Hussien Onn Malaysia(UTHM)
follow these rules!
No ripping,
No spamming,
No childish act
Respect is a must.  





Masalah Boleh Settel
Tuesday, January 14, 2014 | 12:43 AM | 0 comments
Assalamualaikum,

Hidup di dunia ni banyak dengan pancaroba dan dugaan yang perlu dihadapi oleh semua manusia di muka bumi ini. Kadang-kadang susah juga aku nak hadapi dugaan yang di berikan oleh Allah SWT. Tapi aku takde lah salah kan dugaan atau masalah yang datang tetapi aku jadi kan setiap masalah yang datang adalah satu ujian dan setiap masalah yang aku tepuh akan mengajar aku untuk bertindak lebih matang. 

Untuk release u'olls punya masalah u'olls boleh la ikut panduan ni ,
1. Berwudhuk lah kamu bila menghadapi dugaan dan bentang sejadah then sembahyang. Mengadulah dengan Allah SWT sepuas-puasnya. 

2. Share lah masalah kauorang pada bestfriend,housemate,roommate,adik,abang,pakcik,makcik dan etc. But jangan release u're tension dengan ambil dadah,clubing, dan yang paling penting kalau masalah tu berkait dgn kawan-kawan u'olls jangan luahkan perasaan tu dekat web facebook,twitter,instagram,friendster dan mana-mana web sesawang korang.

3. Pergi kawasan-kawasan yang u'olls boleh jerit,meraung,menangis dan tenangkan fikiran yang serabut dan yang tidak berapa center tu kan. Kalau aku masuk bilik tutup lampu tutup pintu kunci menangis dan tidur esoknya aku dah relek-releks jeeee.

4. Senyum selagi boleh tunjukkan dekat orang dan semua manusia di dunia ini yang aku kuat walaupun terpeot sebenarnya. Agar diorang tak cuba berikan masalah yang lebih lagi kerana takut-takut masalah yang dorang nak bagi nanti tak la sehebat mana hahaha *gelakjahat*.


old post